Nalazite se na: Home » Najave » Svjetski susret mladih – Krakow (26.-31.07.2016.)

Svjetski susret mladih – Krakow (26.-31.07.2016.) 

Krakow 02

Krakow 2016 Ured za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije obavještava o organiziranju odlaska mladih Nadbiskupije na 13. svjetski susret mladih u Krakówu, koji će se održati 26. do 31. srpnja pod geslom: „Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe“ (Mt 5, 7).

Sam susret sastoji se od dva dijela: prvi dio su dani u biskupijama Poljske, a drugi tjedan susreta u kojem se održava Festival mladih i zaključni susret mladih s Papom i svečanom euharistijom. Ured za mlade HBK, u dogovoru s Biskupijom Katowice, organizirao je smještaj za 2000 mladih iz Hrvatske koji bi došli na Susret i sudjelovali u programu dana u biskupijama. Biskupija Katowice , u kojoj bismo boravili prije samog tjedna susreta, organizira smještaj ili po obiteljima (ukoliko imaju dovoljan broj) ili po dvoranama. Također, organiziraju prigodni program kojim će mlade pripraviti na odlazak u Kraków i kako bi se upoznali s biskupijom i župom njihovog boravka. Na koncu tog prvog tjedna kreće se prema Krakówu gdje se održava središnji dio programa.

U Kraków se dolazi 26. srpnja i sudionici se raspoređuju po smještajnim kapacitetima (većinom po dvoranama). Mladi iz Hrvatske, vrlo je vjerojatno, bit će smješteni zajedno u vrijeme boravka u Krakówu. U danima između 26. i 31. srpnja bit će organizirane zajedničke kateheze za mlade, koje će voditi jedan od hrvatskih biskupa, a u poslijepodnevnim satima će u samom gradu biti Festival mladih. Na punktovima diljem grada kroz glazbu, kazališne predstave, radionice, izložbe i predavanja mladima će se pokušati približiti različite teme vjerskog, društvenog i karitativnog sadržaja. Na koncu toga tjedna, u nedjelju 31. srpnja, mladi će, zajedno s papom Franjom, slaviti euharistiju. Povratak kućama predviđen je 1. kolovoza.

Mladi koji žele sudjelovati na ovom susretu moći će se prijavljivati od 1. studenoga 2015. godine do 1. veljače 2016. godine. Cijena će biti oko 2.500 HRK. U cijenu su uključeni svi troškovi prijevoza, kotizacija u Krakówu od 180 € i uplata u Fond solidarnosti. Nadamo se osigurati određenu svotu novca koja bi moguće snizila cijenu putovanja. Novac treba uplatiti u Uredu za pastoral mladih u Đakovu. Moguća je i uplata u ratama, s tim da se novci za plaćanje troškova u Poljskoj (oko 220 €) trebaju dostaviti do zaključenja prijava 1. veljače, a ostatak može i kasnije.

Prijaviti se mogu mladi koji će s 1. srpnjem 2016. navršiti 18 godina. Ukoliko postoji mlađa osoba, a za koju župnik može jamčiti da pođe na Susret, treba kontaktirati Ured. Prije polaska će biti organizirani susreti za mlade koji su se prijavili za polazak na ovaj susret na kojem će dobiti podrobnije obavijesti. Nastojat će se organizirati i redoviti mjesečni pripravni susreti prije polaska na kojima će svi koji idu biti obavezni sudjelovati, osim iz opravdanih razloga. Stoga je potrebno da se prijavljuju isključivo mladi koji dolaze redovito na susrete u župi i misna slavlja.

Još jednom molimo da se ne prijavljuju mladi mlađi od 18 godina (osim u doista iznimnom slučaju). Putovanje je dugo, biti će jako puno mladih (pretpostavke su oko 2.000.000 mladih) i zbog svega što takav put sa sobom nosi, potrebno je da oni koji idu budu doista ozbiljni. Stoga svi koji idu, bez obzira idu li sa svojom župom ili ne, moraju uz prijavu dostaviti i ovjereno i potpisano odobrenje svoga župnika kojim se potvrđuje da je župnik upoznat i suglasan da ta osoba ide na ovaj Susret i da je u svakom smislu ozbiljna. Nećemo prihvatiti prijavu onih koji nemaju župnikov pristanak (ne pristanak nekog drugog svećenika ili laika).

 

Prijaviti se možete u župnom uredu.

 

Preneseno sa stranice: www.djos.hr