Nalazite se na: Home » Najave » Zbor mladih na “Labarum festivalu”

Zbor mladih na “Labarum festivalu” 

Labarum Festival

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću, ispred Pastoralnog centra, u nedjelju, 2. kolovoza 2015. počeo je prvi LABARUM festival, koncertom župnih bendova iz Kaštela, i to Vis Gospini anđeli Kaštela, Slavljenički tim molitvene zajednice Dobri pastir i Vis Anđeli iz Rudina. Festival vjerskih i duhovnih sadržaja traje do 9. kolovoza.

U ponedjeljak program započinje u 18.30 krunicom, nakon čega slijedi sv. Misa na kojoj će propovijedati don Mihael Prović, predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Nakon sv. Mise će biti kratko predavanje/razmatranje, te oko 21.15 sati koncert zagrebačkog benda Cobus.

Utorak je rezerviran za Hrvatsko nadzemlje, tako da će svi mladi moći uživati u njihovim popularnim filmovima, te će iz prve ruke čuti kako izgleda sudjelovanje u radu Nadzemlja mladih koji su aktivno uključeni u njihove kreativne procese…

U srijedu će na sv. Misi propovijedati, i nakon nje imati kratko predavanje/razmatranje fra Ante Vučković, profesor KBF-a Sveučilišta u Splitu. A za glazbu i dobar provod svih prisutnih pobrinuti će se Alan Hržica sa svojim bendom. Koncert počinje oko 21.15 sati.

U četvrtak na sv. Misi propovjeda don Vinko Beus također s kratkim razmatranjem/predavanjem prije koncerta splitske grupe Prevail koji će početi oko 21.15 sati.

U petak nam čak iz Osjeka dolazi pater Arkadiusz Krasicki, ili pater Arek kako ga odmilja zovu osječki studenti čiji je kapelan i duhovnik. Zavšna glazbena večer pripala je Županjskom zboru Shalom. Festival završava hodočašćem mladih u Sinj u subotu (8. 8.) navečer.

LABARUM festival organiziraju župa UBDM K. Lukšić, Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i Kaštelanska udruga maldih KLUB uz potporu Grada Kaštela, Županije i brojnih malih i velikih donatora. Program LABARUM-a počinje svakog dana u 18.30 sati krunicom nakon čega je sv. Misa, zatim predavanje/razmatranje i na kraju glazbeni koncert.

Preuzeto sa: radio.hrt.hr